Vad göra med en trasig iPhone?

Vad ska man ta sig till när man har tappat sin iPhone i golvet och skärmen har spruckit eller när den slutar att ta laddning genom laddkontakten?

Om det är så att det inte går att ladda mobilen så ska man först testa det enklaste och det är laddsladden och själva laddaren som sitter i vägguttaget och det gör man enklast med en annan iPhone eller att man testar sig egen telefon med en annan laddare. Men om skärmen har spruckit behöver man inte felsöka någonting för att se att den är trasig och det enda att göra är att lämna in telefonen på reparation.

En sak man skall kolla innan man lämnar in den är om skadan täcks av hemförsäkringen eller någon annan försäkring. I samband med köpet av en iPhone kan man köpa Apples egen försäkring som heter Apple Care och genom den kan man få vissa saker ersatta.

Har man ingen försäkring får man står för reparationskostnaden själv och om man som exempel behöver man laga iPhone 8 Plus kostar ett skärmbyte hos Apple ca 2000kr men då får man självklart originaldelar. Man kan komma billigare undan om man väljer någon av alla dom fristående reparationsverkstäder som finns men då ska man vara noga med att undersöka vad man får för reservdelar vid reparationen.

En annan sak att tänka på är att göra en backup av sin telefon innan man lämnar in den om dom är tvungna att återställa telefonen eller som man får en utbytes enhet som man kan få hos Apple speciellt om man har Apple Care.

För att förhindra skador på telefonen och dess skärm kan det vara bra att förse den med ett mobilskal som kombineras med ett skärmskydd då har man gjort mycket för att motverka framtida skador.